Kinesiologi

Jeg betragter kinesiologi som et styreprogram, der skal ordinere de mange behandlingstilbud der er i behandlerens ”værktøjskassen”.

Kinesiologi er en forholdsvis ny test- og behandlingsteknik. Det hele startede i 1964, da den amerikanske kiropraktor George Goodheart jr. fandt sammenhængen mellem specifikke muskler og forskellige kendte reflekspunkter til organer og kirtler. Efter nogen tid koblede han også meridiansystemet sammen med de forskellige muskler.

Meridianer er kroppens energibaner, som bl.a. forsyner vore muskler og organer med livsenergi. De virker som ledninger til en lampe. Hvis der er brud på ledningen, er der ikke lys i lampen. På samme måde kommer der ingen, eller meget svag, energi til tilhørende organ og muskel, hvis der er en blokering på meridianen, og dette kan som nævnt konstateres ved en test af den eller de specifikke muskler, som har relation til den enkelte meridian.

En kinesiologitest og -behandling er en helt individuel behandling, der finder årsager og retter op både fysisk, kemisk og psykisk. Der kan være behov for massage på akupunktur punkter, healing, afstresning eller ændringer i kostens sammensætning, naturmedicin eller urter. Der er sammenhæng mellem muskler, organer og meridiansystemet, der er kroppens energisystem. Musklerne bruges derfor som det vigtigste kommunikationsmiddel.

Ved test på mennesker kan muskeltesten bruges direkte. Man kan mærke om musklen er stærk eller svag, om der er energi på det tilhørende organ. Ved test på små børn og dyr bliver man nødt til at bruge en stedfortræder eller fingertest.